Sorsfordító 5 nap

Sorsod irányít téged? Vagy Te irányítod a sorsodat?

Mi az, hogy sors? 

Sokan azt gondolják, hogy nincs befolyásuk az életük felett, az életük valami elrendeltetés következménye, a csillagok állása, vagy az univerzum, Isten teremtésének következménye. A lényeg, hogy „nem rajtam múlik„.

Ha viszont egy kicsit NLP-sen közelítjük meg, akkor a sorsod az bizony a sorozatos döntéseid következménye. Igen, követsz valamit, ami belülről jön, valami mélyen gyökerező indíttatásból cselekszel. Nevezhetjük ezt küldetésnek is.

Az NLP nem foglalkozik a spiritualitással, mindössze onnan kezdve érdekes az NLP-nek az ember, hogy van egy mély tudattalanja, amiben pontosan nem tudjuk mi van. Az biztos, életünk történései, mozzanatai, a tulajdonságaink, értékeink, hiedelmeink, és a küldetésünk is oda van bekódolva, képek, hangok, érzések, ízek illatok formájában.

A küldetés valami olyasmi, ami egy mély motiváció a napjainkhoz. Egy olyan út, vagy cél, amiért legfőképpen élek. Ennek a küldetésnek megfelelően tűzök ki célokat, ez ad örömöt, amikor ennek érdekben teszek, akkor elégedettséget, feltöltődést érzek.

Mindenkinek van küldetése. 

Sokan most esetleg felhördülnek, hogy az lenne, hogy egész nap robotolok? Kidolgozom a belemet? Ez lenne az én küldetésem? Ez nem igazán öröm.

Válasz egyszerű: nem éled a küldetésed.

Hogyan élhetném a küldetésem? 

Először is, fedezd fel. Tudd meg, mi lakozik ott benned, régóta. Eddig lehet, hogy ellenálltál ennek, mert nem azt tanították a szüleid, hogyan fedezd fel, és találd meg az utadat, ami örömteli lesz számodra, hanem azt, hogy olyasmit csinálj, amiből meg lehet élni. Gyakran követjük szüleink példáját, folytatjuk az útjukat. De az nem a te utad, ha csak kötelességből, megfelelésből teszed.

Pedig a kettő nem zárja ki egymást. Amikor már felfedezted a küldetésed, és felteszed a kérdést, hogyan fogok tudni megélni a küldetésemből, akkor már a jó kérdést feszegeted, és elméd arra fog terelni, hogy megtaláld a választ. Minden megvan benned, amire csak szükséged van – a küldetésed beteljesítéséhez is.

És nem feltétlen kell rögtön otthagyd az állásod, lehet hogy átformálod a szemléleted: Hogyan támogatja a munkám a küldetésemet? És felfedezheted, mi azok az értékek a munkádban, amik hozzájárulnak ahhoz, hogy a küldetésed megéld.

Én kétszer is elvégeztem az NLP Akadémia Sorsfordító 5 nap – küldetésed felfedezni sorsfordító című tréningjét.

Kétszer? Akkor nem csak egy küldetésünk van?

Nem feltétlenül. Lehet, hogy csak egy, élethosszig tartó, lehet, hogy több párhuzamosan fog futni, és egymás után is lehet több. Egy-egy küldetés az akár pár hónaptól pár évig, akár évtizedig is tarthat.

Mitől lesz sorsfordító felfedezni a küldetésünket? 

Eddig lehet, hogy úgy érezted, sodródik a hajód. Most hogy rájöhetsz, hogy valójában merre is érdemes tartanod – mégha most más irányba is haladsz, elkezdheted az életed úgy formálni, hogy a hajód a végén arra menjen, amerre a küldetésed visz. Az már mindenkinek a saját belső térképe szerinti lesz, hogy milyen mértékben fogja a kormányt eltekerni az új irányba.

Az 5 napos elvonulós Sorsfordító workshop egy mély és intenzív önismereti munka, aminek a hatékonyságát az NLP-s gyakorlatok biztosítják. Nagyon intenzív, én el is neveztem mentális caminonak. Sokan mennek el az El Caminora, hogy az úton felfedezzenek valamit önmagukban, vagy hátrahagyjanak valamit az életükben, és visszatérve új emberként folytassák az életüket. Ez az 5 intenzív nap elérheti ezt a hatást. Legalább annyira el is fáradunk a végére. 🙂

Tudom, hogy mostanság sok embernek legfontosabb a biztonság, az anyagi biztonság, mert most ilyen időket élünk. Azzal, hogy felfedezed a küldetésed, azzal nem kell ezt a biztonságra törekvést feladnod. Egy új életszemléletet kapsz. Hogyan találhatod meg a napjaidban a küldetésed, mi az a minimális, amit ha elkezdesz másképp csinálni az életedben, akkor már több örömöt kapsz, és hosszabb távon pedig boldogabb lehetsz? És nem kell, hogy a biztonságot, mint értéket vagy szükségletet feladd. Csak elkezdesz másképp csinálni dolgokat. 

Számítani fog.

Tudtad, hogy ha a kormányt egy ujjnyit eltekered, akkor az hosszútávon száz métereket, de lehet hogy kilóméteres eltérést fog jelenteni az eredeti célodhoz képest?

Tehát már ma elkezdheted a sors kormánykerekének eltekerését. Mert a sors az a te döntéseid eredménye. Miért ne dönthetnél másképpen?

A fentiek alapján ajánlom neked az NLP Akadémia 5 napos elvonulós workshopját! A küldetésed felfedezni sorsfordító. Az Énképeden csiszolni sorsfordító. Az idő pedig az valójában te magad vagy. Miért ne tehetnéd széppé, hasznossá?

Sorsfordító 5 nap

 

Vedd kezedbe az irányítást életed hajója felett!

 

Kapcsolódó cikk

Programozd magad sikerre! – Kutatás

Programozd magad sikerre! – Kutatás

Programozd magad sikerre 2024-ben!  Jövőre januártól új program sorozatot akarok indítani, amihez fel akarom mérni, hogy mik azok a fejlesztési célok, amik a leghasznosabbak lennének számodra ahhoz, hogy jövő évi céljaidat sikerre vidd.  Ehhez készítettem egy...

Blog háttér
tréner
Szilágyi Csaba
NLP tréner és coach


Anno 2010-ben kezdtem el foglalkozni a területtel, 2014 óta pedig rendszeres segítő-coachként működtem közre az NLP Akadémián. 2019-ben John Grinder, Carmen Bostic St. Claire és Michael Carroll által minősítve, az NLP Academy-nél szereztem meg az NLP tréneri oklevelet.

Legutóbbi bejegyzések